Kijk je ook naar Dogwisperer
van Cesar Millan,
op YouTube?
  
 
 

Wat een geweldige inzichten! 

Dat je in de omgang met jouw hond erachter komt of je in het NU bent. Jouw hond reageert op jouw energie.

Jouw hond als spiegel; heb je weinig energie of reageer je geïrriteerd, boos, gehaast, straf je de hond, dan heeft dat eigenlijk nooit het gewenste effect, de hond blijft lastig gedrag vertonen.

Maar ben je kalm en daadkrachtig, zoals Cesar zegt "in het NU", dan kun je vanuit overzicht en kalmte corrigeren.

Live in the now, is één van zijn gevleugelde uitspraken. Soms gaat dit niet vanzelf, oefening en wilskracht zijn hiervoor nodig….maar het resultaat is SUPER.Wil je hier meer over weten? Lees dan ook eens het boek van Eckhart Tolle, De kracht van het NU.  Dit boek gaat dan wel niet over honden, maar is een goede ingang.

Het resultaat helpt je m.b.t. de omgang en opvoeding van jouw hond. Het maakt je een goede “packleader” (Cesar) of zoals Train’n joy! zegt een goede “coach”.

 


Belangrijk:

Train'n joy! staat
ABSOLUUT NIET achter het gebruik van alle aversieve middelen die Cesar (jammer genoeg) niet vermijdt. Zoals het gebruik van slip/prik kettingen. Gelukkig hoe recenter de afleveringen, hoe minder ze nog voorkomen. Train'n joy! is ervan overtuigd dat het gebruik van dit soort middelen achterhaald is. Er zijn vele diervriendelijkere methoden op de markt, die op den lange duur minder schade berokkenen aan jouw hond zowel lichamelijk als geestelijk en niet het wederzijdse vertrouwen aantasten. Wat mij betreft: alle slipkettingen de wereld uit! (of hang deze met kerst bij de lichtjes in de kerstboom ;-)

 

 

3 interviews van Cesar Milan met Eckhart Tolle:


.

     

 

.

     

 

.