ERVARINGEN VAN CURSISTEN
 
Miranda en Boaz
 
    Ik wil jullie even voorstellen aan mijn hond Boaz.

Boaz is een hele lieve enthousiaste hond van bijna 2 jaar.

Ik had al een aantal cursussen met hem gedaan maar hij bleef trekken en was thuis heel onrustig.

 

 

En tijdens een cursus werd Boaz van het heen en weer lopen op commando alleen maar eigenwijzer en dwarser, bij mij brak het zweet dan ook vaak uit en van een rustige uitstraling was geen sprake meer.

Boaz is ook een hond die regelmatig echt even los moet kunnen rennen en spelen. Dit ging wel tenzij er iemand met zijn hond en een bal aan het spelen was. Dan had Boaz geen oog ( en oor) meer voor mij en ging hij achter de bal aan die hij dan vervolgens voor geen goud meer los liet!
Dus de training die Jolieke gaf sprak mij wel aan. Op het strand (probleemzone voor mij) trainen.
Door de goed uitleg van Jolieke leerde ik Boaz veel beter begrijpen en kon hem zonder veel moeite wel laten luisteren.
Ik begreep nu waarom sommige dingen belangrijk zijn, de onrust die Boaz had kwam doordat ik geen goede leider was en hij deze taak maar op zich nam.
Jolieke legt alles heel goed en heel begrijpelijk uit, ze neemt de tijd voor alle problemen waar je tegen aanloopt en zo krijg je in een groep toch persoonlijke tips en uitleg.
Ook van de uitleg die ze gaf aan andere cursisten heb ik veel geleerd. Ik heb heel ontspannen trainingen gehad en Boaz heeft het ook ontzettend naar zijn zin gehad!

Nu is Boaz een veel relaxtere hond geworden en mijn man en kinderen zijn ook heel blij dat ze hem zonder trekken kunnen uitlaten.
Hij is nog steeds gek op ballen van een ander maar laat ze nu wel los dus ook rennen op het strand doen we nu vaker.

Deze trainingen zijn een echte aanrader voor iedereen, de band met je hond word er nog beter van en hond en baas veel gelukkiger.

Groeten van Manda.

 
Jessica en Skip
 
  Hoe wij bij Trainín joy! zijn gekomen:
Dit was toen we (Pascal mijn man en hond Skip) op Dierendag bij Hano waren.
Daar stond Jolieke met haar honden, met een big smile, in haar een stand
Trainín joy! te promoten.
Wat mij aan trok is dat de trainingen in combinatie met wandelen, leren en een gezellig koffie drinken, met plezier en ethousiasme worden gegeven.

Gezellig in een kleine groep veel verschillende dingen leren.
Zo heb ik mijn hond Skip op een leuke en betere manier geleerd
naast mij te lopen.

Veel liefs en ga zo door.
 
     
     
     

Evelien en Binky en Hillie
 
  Via, via hoorden we van Trainín joy! En het leek ons erg leuk om dit met
Binky te doen. We komen vaak met hem op strand maar durfde hem niet los te laten lopen en dat wilden wij en natuurlijk Binky erg graag.
Maar hoe doe je dit ?? waar moet je op letten etc ??

En dat hebben we nu dankzij deze cursus geleerd, op een fijne manier
werden ons de kneepjes bijgebracht, op een fijne manier met een glimlach.
En zowel Binky als wij hadden het reuze naar ons zin.

Je kreeg ook te horen als het niet goed ging maar ook dat gebeurde op
een fijne manier.

Het oefenen met de paarden was heel bijzonder al zal Binky geen fan
worden van de paarden maar nu weten we ook hoe hij daarop reageert.

Wij zijn nu veel op het strand te vinden en Binky heeft het reuze naar
zijn zin en wij ook want je weet nu wat je moet doen.

Aan de foto's van Binky zie je hoe veel plezier hij heeft.

Bedankt voor deze fijne cursus.
 

     


Sonja en Boukje

 

   

Met mijn super enthousiaste Labrador Boukje ben ik vorig jaar bij Jolieke terecht gekomen.
Ik had een hond die er van doorging  zodra ze ergens los mocht en die niet van plan was uit zichzelf terug te komen. Ik kon gewoon niet relaxed genieten van het samen op pad gaan met de hond. Jolieke leerde ons een draadloze verbinding te hebben: Ďde wifi tussen baas en hondí, zoals ze dat noemt. Na een aantal privť trainingen groeide het vertrouwen en sinds die tijd gaat het super goed en loop ik niet meer hyperventilerend achter mín eigen hond aan te rennen! Nu lopen we graag mee met de wandelingen bij Train-n-joy, gezellig, leerzaam en Jolieke neemt alle tijd voor vragen en problemen. Kortom: een aanrader voor iedereen die op ontspannen wijze met zijn hond wil trainen.

 
 

Taetske en Tosca
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit is een dierbare foto van onze Tosca. Op het eerste gezicht misschien
een hele gewone foto, maar voor ons heel bijzonder! Tosca was een onzekere
hond die het zekere voor het onzekere nam door andere honden van zich weg te snauwen. Niet handig als je af en toe op pad moet voor je werk en je hond bij een hondenopvang wilt onderbrengen!  Mede dankzij de wandelingen bij

 
  Train'n joy en het onvermoeibare enthousiasme en vertrouwen van Jolieke in onze hond, heeft onze Tosca zich in twee jaar tijd ontwikkeld van een hond die zich alleen in de bench kon ontspannen als ze met andere honden in dezelfde ruimte was, tot een hond die gewoon mee kan
        
 
 

met de uitlaatservice
en (zoals op deze foto) zich helemaal op haar gemak voelt in de
hondenopvang (hier bij Lobbes). Super! We blijven genieten van de
wandelingen en komen steeds weer een stapje verder!

Groetjes, Taetske

 

  

 

Doesca de hond van Maddy.

Een artikel in de krant: Jolieke Ouwehand start een cursus: Train 'n joy! Gezellig, ontspannen en sportieve wandelingen samen met uw hond. Onderweg spelletjes, trainings- en opvoedoefeningen. Dat is het ......... gelijk gebeld en gelukkig konden Doesca en ik ingeschreven worden. Na enige weken startte de eerste les. Het beantwoorde helemaal aan mijn verwachtingen!
Het in de praktijk leren omgaan met Doesca, door te kijken hoe ze zich gedraagt, hoe ik daar op kan anticiperen en het belangrijkste: het plezier wat Doesca en ik samen hebben in het leren!
Ook bij onze eigen dagelijkse strandwandelingen. Nu zijn we veel gezellige, ontspannen en sportieve wandelingen verder.
Van wind, regen, sneeuw en zon. Op elk weertype ben ik gekleed geweest. Maar Doesca huppelde, speelde  en leerde elke keer weer met veel enthousiasme, net als het baasje die als beloning bij koud weer pannenkoeken krijgt bij het bos en bij warm weer bij het strand een lekker glas fris. Dan ligt Doesca rustig aan mijn voeten en zijn we samen dik, heel dik tevreden!

                                                                                                                Groetjes Maddy. 
 
 

 

 

V.l.n.r.:
   Bernadette, Flint, Lara en Toke.

Naar aanleiding van een artikel in het Leiderdorps Weekblad hebben wij ons ingeschreven voor de wandelingen met je hond bij Train'n joy! onder leiding van Jolieke Ouwehand. Elke week een strandwandeling van ongeveer 1,5 uur. Tijdens die wandeling doen we ook leuke spelletjes en oefeningen met je hond. Na afloop even bijkomen onder het genot van een hapje en/of drankje bij Beach End. De honden worden daar ook voorzien van water en een koekje.
Bernadette wilde graag dat haar hond Lara, een Drentsche Patrijs, wat meer ontspannen omging met andere honden, met name met Duitse Herders. Toke wilde graag een betere band opbouwen met haar hond Flint, een Duitse Herder! Wij zijn begin juni 2005 gestart met de wandelingen bij Train'n joy! en inmiddels zijn Lara en Flint beste maatjes en wordt de band tussen Toke en Flint steeds hechter. Wij rijden meestal samen met onze honden naar het strand. Lara en Flint zitten samen achter in de auto te wachten tot ze lekker kunnen rennen, spelen en werken! Zie bijgaande foto v.l.n.r. Bernadette, Flint, Lara en Toke.
We verheugen ons op het volgende seizoen, want wij zijn zeker weer van de partij.

                                                                                                            Groetjes van Bernadette en Toke.

 

 

 

Djenna en Tygo van Cisca.

Tijdens een bezoek van de dierenspeciaalzaak HANO in Noordwijkerhout kwam ik via een WAVE demonstratie met Jolieke aan de praat. Met veel enthousiasme vertelde zij over de trainingen, en ik besloot met mijn Sint Bernard (Djenna) een wandeling mee te lopen. Het was heel gezellig en ontspannen. Aardige medecursisten en ik heb veel informatie ontvangen.
Ook mijn tweede hond Tygo was welkom, Jolieke is niet moeilijk.
Wij hopen nog vele trainingen mee te maken met veel spelletjes en lol. De WAVE (hond tussen te benen door laten lopen) lukt niet met een Sint Bernard, maar de andere oefeningen gaan lekker. De gezelligheid is voor mij het belangrijkste en de honden hebben het SUPER naar hun zin.

                                                                                                            Groetjes Cisca, Djenna en Tygo.

                                                                                                                                                                                                               

   
  TERUG NAAR FOTO'S, VIDEOFILMS
 EN PUBLICITEIT