WAAROM EEN BOEK LEZEN
VAN JAN FENNEL?
  
 

Jolieke is in april 2008 naar een lezing van haar geweest:

”Ik was erg onder de indruk. Jan Fennel legt kort en bondig de visie uit, waar ik in de omgang met honden bij Train’n joy! naar streef. De boeken die zij schrijft raadt ik al mijn cursisten aan!”
 

Jan Fennell heeft er, zeg maar gerust, een roeping van gemaakt mensen duidelijk te maken dat je een hond niet hoeft te onderwerpen aan je wil. Dus geen dier dat zomaar slaafs moet doen wat jij van hem wil of anders volgt er straf. Honden kunnen volgens haar heel goed samenleven met de mens en daarbij een eigen wil hebben terwijl jij toch de controle over ze hebt. Controle die ontstaat door op de juiste manier gebruik te maken van de zelfcontrole van de hond.
Klinkt allemaal een beetje ingewikkeld, maar dat is echt niet zo!

Jan Fennell schrijft zelf
: Ik ben er van overtuigd dat de meeste honden en hun eigenaars binnen twee dagen een nieuwe, onderlinge verstandhouding kunnen bereiken. Ik weet ook dat de meeste eigenaars binnen een week in staat zijn met hun hond een blokje om te gaan. Maar het is ook zo dat mijn methode niet mag pretenderen dat de moeilijkste hond binnen een maand wordt omgetoverd tot een perfecte gezelschapshond… Inzet en geduld winnen bijna altijd!

Over de schrijfster
Jan Fennell heeft vanaf haar jeugd al een innige band met honden. Later werd ze een succesvol fokster die bij belangrijke hondenshows prijs na prijs won. Haar opmerkelijke werk met moeilijk opvoedbare honden trekt veel publiciteit. Zij is een grote fan van de wijze waarop Monty Roberts met zijn paarden communiceert en heeft bij haar werk met honden veel van zijn methodes toegepast en ervaringen met hem uitgewisseld. Jan, haar partner Glenn Miller en hun roedel tophonden wonen op het platteland van Noord-Lincolnshire in Engeland.


Uit Hondentips Magazine - copyright 2007 - www.Hondentips.com